Какви ръкавици за мотор да изберем?

Протекцията на ръцете, която се осигурява от нашите ръкавици за мотор е един от най-важните елементи от нашата мото екипировка.

Основната им задача е да ни защитават от вятър, дъжд, насекоми и студ.

След каската, по важност веднага се нареждат ръкавиците. Не го забравяйте!

Поради тази причина нашите мото ръкавици трябва да бъдат и следващият по важност момент мото-гардероба. Изберете тези, които са най-подходящи за вашия стил на езда. Помислете при какви условия ще ги експлоатирате, дали ще ги ползвате при състезания и т.н.

При по-големи ръкавици за мотор, ръцете ви ще се въртят около дръжките При по-малък размер ще изпитате болка в пръстите, възможно е и да ви стане студено поради намаленото кръвообращение .

Най-удачният материал за тяхната изработка е естествената кожа- достатъчно еластична, тя предоставя най-добрите защитни качества. Тя притежава и свойството да се напасва частично към формата на вашата ръка. Тук можем да добавим и сравнително дългия й срок на експлоатация.

Повечето от моделите, предлагани на пазара имат двойно покритие на пръстите и дланта. За предпазване на кокалчетата са предвидени материали от рода на карбон и кевлар. Тенденцията в последно време е да се използват високотехнологични материали: Kevlar, Cordura и Thinsulate. Те притежават отлични защитни качества и добра изолация от вода. Голяма част от ръкавиците на пазара са комбинация именно от тези материали и кожа.

Желателно е в бъдещият ви чифт да има „лепки“, които допълнително стягат китката. Това означава, че получавате допълнителна сигурност, комфорт и защита. Те ви помагат и по-добре да напаснете якето си към ръкавиците, но при дъжд водата ще се стича по ръкава ви и ще проникне към дланите ви. В такъв случай ако можете просто ги пъхнете под якето.

мото ръкавици
ръкавици за мотор
share post:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празна